Kuinka koristella sinisellä

2 min.
How to decorate with blue

Viisaiden väri

Tiesitkö, että sininen on sekä miesten että naisten suosikkiväri?

Voimme olla monista asioista eri mieltä, mutta rakastamme sinistä. Ja hyvästä syystä.

Sininen on viileä, rauhallinen ja kerätty väri. Se on myös viisaiden väri. Me kaikki tiedämme kuka täällä on viisas. Se olet sinä. Koska opit sisustamaan sinisellä.

 

Helppo sovittaa

Sininen on koristelu, josta hyötyvät: se ei ainoastaan muodosta kaunista pohjaa sisustusideoillesi, vaan tiedemiehet ovat itse asiassa osoittaneet sen olevan alitajuisesti rauhoittava sävy – saa sinut rentoutumaan huomaamattakaan.

Aivan kuten tiede, meillä on koristelua. Sinisellä sisustamisessa on noudatettava sääntöjä, jos haluat saada tilasi juuri oikeaan.

 

Plastic-Rug-Blue

 

Lämmin vai kylmä?

Huoneiden parasta sinisen sävyä on vaikea määritellä. Se riippuu todella kahdesta asiasta: ensinnäkin huoneesi suunnasta. Toiseksi, mikä on vaikutus, jonka haluat luoda?

Jos huoneesi on pohjoiseen tai itään päin, se kärsii todennäköisesti lämpimän päivänvalon puutteesta, joten valitset sinisen, jossa on lämpimiä sävyjä (ajatellen turkoosia), se pysyy tervetulleena. Sen sijaan, jos huoneesi on etelään tai länteen päin, se saa lämpimämpää valoa, joten sinulla on varaa valita kylmiä sävyjä.

 

Intiimi vai avoin?

Sinun on päätettävä, haluatko huoneesi olevan viihtyisä vai ilmava. Tummemmat siniset tekevät huoneesta intiimimmän, varsinkin yöllä. Mutta se ei tee huoneesta tuntuvan suuremmalta. Vaaleansiniset saavat huoneesi tuntumaan rennolta, suurelta ja optimistiselta.

Useimmat värit sopivat hyvin sinisen kanssa, vaikka lämpimämpien sävyjen, kuten keltaisen, oranssin ja punaisen, lisääminen tuo lämpöä siihen, missä se muuten puuttuisi.

 

Blue-Cotton-Rug

 

Sopivat värit

Voit aina laittaa sinisen valkoisen kanssa. Näin luot tyylikkään, rauhallisen huoneen, jossa on hyvä luonnonvalo, ja se on ihanteellinen sinisille käytävälle. Toinen sinisen kanssa yhdistettävä väri on neutraalien ja luonnonvärien valikoimasta – ajattele puuta ja beigeä tekstiilejä.

Ainoa vältettävä väri on harmaa, joka voi saada sinisen sisustusmallin tuntumaan kylmältä ja tylsältä. Ja me emme pidä tylsyydestä.

Vältä myös liikaa mustaa ja sinistä, muuten tunnet olosi siniseksi hyvin pian.

Verhoilun ja mattojen rohkean sinisen värin valitseminen mahdollistaa syvyyden lisäämisen tekstuurilla. Tässä hieno tikittävä raita ja geometriset printtikankaat tarjoavat eloisia kohokohtia, jotka kiinnittävät katseen.

 

Blue-Cotton-Runner-Rug

 

Sininen toimii kaikkialla

Sininen on yksi suosituimmista väreistä olohuoneissa – ja se on todella onnistunut luomaan rauhoittavan, tyylikkään viimeistelyn usein kiireiseen tilaan.

Sininen on loistava väri keittiöön. Varsinkin kesämökissäsi (jos omistat sellaisen). Jos sinulla on näkymä merelle, hienoa. Mutta jos et, miksi et anna valtameren tulla luoksesi?

Metallien osalta harkitse kultaa tai messinkiä, olipa kyseessä sitten hanat tai kahvat. Valitse lämpimiä metalleja, jotta keittiö tuntuu älykkäältä, mutta viihtyisältä. Lisää sitten lämpöä lattialla ja huonekaluilla – puu tai luonnonkivi ovat täydellisiä.

 

Lopulliset ajatukset

Siinä se on. Tässä ovat parhaat vinkit sinisellä sisustamiseen. Sininen on yksinkertaisesti loistava väri – se saa sinut tuntemaan olosi rentoutuneeksi, keskittyneeksi ja rauhalliseksi.

Jos tämä oli mielestäsi hyvää tietoa, miksi et jakaisi sitä ystävällesi? Sinulla on luultavasti yksi ystävä, joka voisi todella käyttää osaamistasi sisustamiseen.

Jos pääsit tänne asti, kiitos. Odotamme näkevämme sinut seuraavassa postauksessa.

Takaisin blogiin